Augusztus 8-án Zalaegerszeg is bekapcsolódik a hazai raliba

2021. 07. 04. | Hírek

ZEG Rally Show néven rendez egynapos rali fesztivált a Truck Race Promotion a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. szakmai támogatásával. A rallyshow indulói nyolc gyorsasági szakaszt teljesítenek Zalaegerszeg belvárosában és a Zala ZONE Járműipari Tesztpályán.

Az óra helyett az élmény lesz a központban augusztus 8-án Zalaegerszegen – a szervező Truck Race Promotion célja, hogy a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. szakmai támogatásával 21 év után Magyarországon egyedülálló show keretében térjen vissza a rali a városba. A zalai megyeszékhely mellett a jövő járművei és kommunikációs technológiái számára létrehozott Zala ZONE Járműipari Tesztpályát is megismerhetik a nézők.

A nyolc gyorsasági szakaszból a 3.5 kilométeres Zalaegerszeg City a város szívében zajlik majd, ezt két alkalommal teljesítik az indulók. A Zala ZONE területén két gyorsasági szakasz lesz; a Smart City 5.95 kilométeres, a Handling 3.75 kilométeres. Mindkét helyszín más élményt kínál. A belvárosi száguldás az épületek között Magyarországon ritkán látott attrakciót nyújt és olyan nézők számára is elérhetővé teszi a ralit, akik eddig nem láthatták ezeket az autókat. A kiegészítő programok révén pedig nemcsak a ralirajongóknak, hanem az egész családnak különleges élményben lehet részük, melyeken a fő hangsúlyt a HUMDA egyik legfontosabb feladata, a hazai közlekedésbiztonság javítása kapta. Mindkét helyszínen biztonságos nézői pontokról figyelhető majd az esemény. Bízunk benne, hogy az izgalmas, újszerű rendezésű szakaszokkal egyedülálló raliélményt tudunk nyújtani” – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az indulók a mai naptól nevezhetnek a ZEG Rally Showra, de érdemes sietni, mert maximum 150 licenszes és amatőr páros indulhat. Az már biztos, hogy lesznek olyan meglepetések, ami miatt már most célszerű beírni a naptárba augusztus 8-át! Az indulókról és a rallyshow-val kapcsolatos további hírekről az esemény honlapján (www.zegrally.hu) és a hivatalos Facebook oldalon (facebook.com/zegrallyshow) lehet tájékozódni.

Fontos eleme a rendezvénynek a környezetvédelem, mely az FIA környezetvédelmi és fenntarthatósági irányelvei mentén jön létre. A szervezők felhívják a résztevők figyelmét arra, hogy tegyenek meg mindent az esemény ökológia lábnyomának minimalizálására. Az indulók számára kötelező a veszélyes hulladékok megfelelő kezelése és a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a papírhulladék visszaszorítása érdekében a versennyel kapcsolatos információk kizárólag digitális formában jelennek meg.

A ZEG Rally Show látogatása a nézők számára ingyenes! A Rally Guide itt letölthető.

A ZEG Rally Show programja:

2021.08.08. vasárnap
GY1 Zala Zone Smart City 1 5.95 km 09:25
GY2 Zala Zone Handling 1 3.75 km 09:43
GY3 Zalaegerszeg City SSS 1 3.50 km 10:11
Szerviz 45p 10:51
GY4 Zala Zone Smart City 2 5.95 km 11:39
GY5 Zala Zone Handling 2 3.75 km 11:57
GY6 Zalaegerszeg City SSS 2 3.50 km 12:25
Szerviz 30p 13:00
GY7 Zala Zone Smart City 3 5.95 km 13:43
GY8 Zala Zone Handling 3 3.75 km 14:01
Céldobogó 14:20