Lakossági információk a ZEG Rally Showra

A ZEG Rally Show egyik különlegessége a Zalaegerszeg belvárosában rendezett gyorsasági szakasz lesz. A városi gyorsasági szakaszok világszerte nagyon népszerűek, különleges élmény az épített környezetben, versenytempóban közlekedő autók látványa. Emellett ezeken a gyorsaságikon azok is ízelítőt kaphatnak a raliból, akik eddig nem jártak autóversenyen.

A belvárosi gyorsaságit két alkalommal teljesítik a versenyzők, vasárnap 10:11-kor rajtol az első autó, a második kör pedig 12:25-kor kezdődik. Természetesen a szakasz kijelölésekor elsődleges volt a biztonság, ezért a pálya nyomvonalát és a veszélyes részeket erre az időre le kell zárni. A lezárások némi kényelmetlenséggel járnak, ám az eddigi tapasztalatok alapján ezek a szakaszok annyira népszerűek, amiért nem nagy ár a forgalomkorlátozással járó kellemetlenség.

A belvárosi gyorsasági szakasz térképe a nézői pontokkal

A nézők a 7-8-9-10-11-12-es számmal jelölt nézői pontokon figyelhetik a versenyt. Ezek kijelölésekor a biztonság és a látvány volt a két legfontosabb szempont, itt maximális raliélményt kaphat a közönség. Érdemes a két gyorsasági szakasz között helyet változtatni, és átsétálni egy másik nézői pontra. A nézői pontokat a tájékozódás megkönnyítése érdekében színes zászlók jelölik majd. A belső és külső rész között a 10-es nézői pont mellett kijelölt áteresztési ponton lehet közlekedni, ezt szakaszosan megnyitják a rendezők.

Útlezárások és alternatív útvonalak Zalaegerszegen 2021.08.07-08-án

Zalaegerszeg belvárosában a térképen jelzett szakaszokon

2021.08.07-én szombaton 16:00-20:30-ig

2021.08.08-án vasárnap 7:00-17:30-ig

lesz teljes útzár. A lezárt területen 08.08-án 0-24 óráig megállni tilos, az ott parkoló járművekre figyelmeztető tábla kerül, majd a továbbra is ott maradó autókat a Városi Sportcsarnok parkolójába szállítják.

A verseny ideje alatt nem csak a gépjárművek, hanem a gyalogosok közlekedése is korlátozott lesz, a belső és külső területek között időszakosan, a térképen sárgával jelzett gyalogos áteresztési ponton át lehet majd közlekedni.


A verseny hétvégéjén a Volánbusz járatainak menetrendje is módosul, ezekről a www.volanbusz.hu oldalon található részletes információ.

A fenti térképek nagy felbontású változatát a zegrally.hu/letoltesek oldalon, további lakossági információkat a zegrally.hu/lakossag oldalon találnak.