A hazai piacon páratlanul sokrétű portfóliót állított össze autó-motorsport tematikájú szakportálokból a TRP Hungary cégcsoport. A TRP Media üzletághoz a Racingline.hu, a Rallycafe.hu, a P1race.hu és a 500miles.hu tartozik, a kiadó emellett egyedi tartalomszolgáltatással és könyvkiadással is foglalkozik.

Önálló médiaportfóliót épített az eddig elsősorban sportesemények rendezésével és promótálásával, valamint sportmenedzsmenttel foglalkozó TRP Hungary cégcsoport. A TRP Media autó-motorsport tematikájú hírportálok kiadója, a magyar piacon egyedülálló portfóliót kínál a technikai sportok különböző szakágai iránt érdeklődő közönségnek.

A TRP Media 2021 óta üzemelteti és fejleszti a Racingline.hu-t, 2022-ben átvette és újraindította a Rallycafe.hu-t és a P1race.hu-t, valamint létrehozta a hazai piacon egyedülálló 500miles.hu-t. A stratégiai szemléletű építkezésnek köszönhetően a lapcsoport minden fontos autó-motorsport kategóriában szakértő tartalmakat kínál a látogatóknak a Forma-1-től a MotoGP-n és a rali legnépszerűbb szakágain át a hazánkban is egyre kedveltebb NASCAR-ig és IndyCarig.   

A lapok nagy része több, mint egy évtizede működik, stabil olvasói és hirdetői bázissal rendelkezik, szervezeti és tartalmi szempontból is folyamatosan fejlődik a lehető legjobb ügyfélkiszolgálás érdekében. A havonta több, mint 1500 cikket megjelentető online médiaportfólió üzemeltetése mellett a TRP Media más médiavállalatok és szektorok képviselői számára is nyújt szolgáltatásokat a tartalomelőállítás terén, valamint eseti jelleggel könyvkiadással is foglalkozik.

„A TRP Hungary cégcsoportnál azon dolgozunk, hogy nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is meghatározó szereplővé váljunk az autó-motorsportok különböző szektoraiban, és ennek fontos eleme az, hogy a rendezvényszervezői és sportmenedzseri tevékenységünk mellett a médiapiacon is jelen legyünk a TRP Media korszerű és minőségi kiadványaival” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Media ügyvezető igazgatója. 

„Az elmúlt hónapok során a zászlóshajónk, a Racingline.hu a gyorsasági autósportra fókuszáló szakportálok között felzárkózott az élmezőnybe, és nagyon örülök annak is, hogy a Rallycafe.hu, a P1race.hu és a 500miles.hu is igazolja, hogy a közönségnek van igénye a szakszerű tartalomra az autó-motorsportok más szakágaival kapcsolatban is.”

A Racingline.hu a jogelődjeivel együtt 2009 óta működő hírportál. Kezdetben csak a Forma-1 eseményeivel foglalkozott, idővel kiegészült a gyorsasági autósport minden ágával, amelyek ellátogatnak Magyarországra. Kiemelten foglalkozik a sikeres magyar versenyzőkkel, újságírói és fotósai megfelelnek az FIA legmagasabb követelményeinek is. A fiatal tehetségek felkarolása pedig mindig is közel állt a szerkesztőséghez. A kiadvány Magyarország második legnagyobb követőbázisú autósport szakportálja a közösségi médiában, jelenleg 100.000 követővel rendelkezik a Facebookon. 2021 novemberéig 10 millió oldalletöltést generált és havi szinten több, mint 400 hírt jelenít meg.

A Rallycafe.hu Magyarország vezető rally és offroad témájú híroldala. Elődjét, a Rally Cafét 2010-ben alapították, eleinte csak nyomatott magazinként jelent meg. 2014-ben indult a Rallycafe.hu, amely hamarosan a szakma egyik mértékadó weboldala lett. A Rally Café Autósport Magazin 2021 szeptemberi megszűnése után a teljes szerkesztőség a weboldalon folytatta a munkát, amely 2022 januárjában került a TRP Media portfóliójába.

Az amerikai autósportokkal foglalkozó 500miles.hu 2022 januárjában indult. A portál a Magyarországon is egyre népszerűbb NASCAR és IndyCar mellett az IMSA sportautó-bajnokságával is foglalkozik. A szerkesztőség célja az, hogy az amerikai autós kultúrát belecsempésszék az olvasók mindennapjaiba.

A P1race.hu és elődje Magyarországon egyedülálló módon több, mint 18 éve foglalkozik a motorversenyzés világával. A szerkesztőség végig kísérte Talmácsi Gábor pályafutását és a Team Tóth médiapartnere is volt. Kiemelt figyelmet fordít a MotoGP-re, az enduro- és motocross-versenyzésre, valamint a magyar tehetségek előmenetelére, ezáltal közreműködik abban, hogy Magyarország még inkább motoros nemzetté válhasson. A portál 2022 márciusától TRP Media portfóliójának tagja.