TRP MEDIA

A TRP Media a TRP Hungary csoport tagjaként autó-motorsport tematikájú hírportálok kiadója és egyedülálló portfóliót kínál a technikai sportok különböző szakágai iránt érdeklődő közönségnek. A kiadói tevékenység kiterjed saját gyártású nyomtatott kiadványok és digitális tartalmak, köztük saját márkás évkönyvek, magazinok, videók és podcastok előállítására is.

Online tartalmak

A TRP Media online portfólióját a Racingline.hu, a Rallycafe.hu, a P1race.hu és a 500miles.hu alkotja. A lapok nagy része több, mint egy évtizede működik, stabil olvasói és hirdetői bázissal rendelkezik, szervezeti és tartalmi szempontból is folyamatosan fejlődik. A vállalat célja, hogy a Gemius auditált adatai alapján a top 20 legnagyobb forgalmú kiadó közé tartozzon Magyarországon.

A Racingline.hu a jogelődjeivel együtt 2009 óta működő hírportál. Kezdetben csak a Forma-1 eseményeivel foglalkozott, idővel kiegészült a gyorsasági autósport további ágazataival, és mobilitással kapcsolatos rovatokkal. A kiadvány Magyarország második legnagyobb követőbázisú autósport portálja, jelenleg 104.000 követővel rendelkezik a Facebookon.

A P1race.hu és elődje egyedülálló módon több mint 18 éve foglalkozik a motorversenyzés világával. A szerkesztőség végig kísérte Talmácsi Gábor pályafutását és a Team Tóth médiapartnere is volt. Kiemelt figyelmet fordít a MotoGP-re, a magyar tehetségek előmenetelére, valamint az offroad és utcai motoros tartalmak révén a társadalom széles rétegét megszólítja.

A Rallycafe.hu Magyarország vezető rally és offroad témájú híroldala. Elődjét, a Rally Café Autósport Magazint 2010-ben alapították, az online változat 2014-ben indult el. A kiadvány 2022 januárjában került a TRP Media portfóliójába, ahol azóta folyamatosan fejlődik, magazinszerű tartalmával az autósporttal foglalkozó portálok élmezőnyében szerepel.

Az amerikai autósportokkal foglalkozó 500miles.hu 2022 januárjában indult. A portál a Magyarországon is egyre népszerűbb NASCAR és IndyCar mellett az IMSA sportautó-bajnokságával is foglalkozik. A szerkesztőség célja az, hogy az amerikai autós kultúrát belecsempésszék az olvasók mindennapjaiba.

Nyomtatott kiadványok

Motorsport Album évkönyv

A hazai autó-motorsport kiemelt rendezvényeit és azok legismertebb alakjait bemutató évkönyvünk 240 oldalon, főként a Rally-világbajnokság díjnyertes fotográfusa, Makai Gergely fényképeivel illusztrálva összegzi a legemlékezetesebb pillanatokat. Magyar és angol nyelven, exkluzív interjúkkal, A/4-es méretben, kemény táblás kötéssel kerül forgalomba.

Műsorfüzetek és magazinok

A TRP Media rendszeresen készít magazin formátumú, több mint 50 oldal terjedelmű műsorfüzeteket nyomtatott és digitális formában is különböző hazai autó- és motorsport-eseményekre. A kiadó egyebek mellett felkérést kapott a Székesfehérvár Rally, a Salgó Rally, a Veszprém Rally, a WHB Győr Rally és a Rally Hungary műsorfüzetének gyártására is.

Digitális termékek

Saját márkás podcastok

A hírportálok mellett a TRP Media saját márkás podcastok gyártásával is foglalkozik. Az első ilyen projekt a Jobb három szigorú, a Rally Európa-bajnokság hivatalos magyarországi podcastja volt, majd a kiadóhoz került a Racingline.hu, a Rallycafe.hu és a P1race.hu podcastja is, amelyek várhatóan a közeljövőben újraindulnak.

Webvideók

A digitális tartalomszolgáltatás részeként a TRP Media webvideókat készít a hírportálok tartalmának bővítése érdekében a Racingline.hu, a Rallycafe.hu és a TRP Media saját YouTube-csatornáira. A videók között tudósítások, videoriportok, élő közvetítések, videós podcastok és egyéb, szerkesztett tartalmak szerepelnek.   

Közvetítések és webcastok

Budaörsi stúdiónkban élő webes közvetítések, webcastok és egyéb streamek előállítására is lehetőség nyílik. Referenciáink között megtalálható a SIM Liga vagy a 2023-as Isle of Man TT-motorverseny élő közvetítése is. Stúdiónkban online sajtótájékoztatók, interjúszituációk és felvezető műsorok gyártása is lehetséges. 

Hírek

Márkáink

Kérdése van?