Mentőautókat adtak át Ukrajnának a TRP Hungary közreműködésével

2023. szeptember 30. | Hírek, TRP Hungary

Szeptember végéig a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére a TRP Hungary közreműködésével teljesen felszerelt mentőautók álltak szolgálatba a háború sújtotta Odessza megyében.

Mentőautók felszerelésével és átadásával segítik magyarországi szervezetek az ukrajnai háború által sújtott régiókat a budapesti Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara vezetésével. A háború kitörése óta 16 mentőautó érkezett Magyarországról a szomszédos országba, ezek közül négy a TRP Hungary közreműködésével állhat forgalomba. A szeptember végén átadott negyedik járműbe a Humanitás alapítvány is küldött orvosi eszközöket.  

„A tavalyi évben keresett meg egy nagyon kedves barátunk, Katona Zsolt, aki beregszászi születésű és van egy közös szenvedélyünk, az autósport. Felvetette, hogy van-e valamilyen lehetőségünk, hogy segítsünk az ukrajnai háború során felmerült problémák kapcsán” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.

„A TRP Hungary-vel és néhány barátunkkal örömmel csatlakoztunk, és Zsolt közreműködésével az a megoldás körvonalazódott, hogy az lenne a leghasznosabb, ha mentőautókat tudnánk hozni, mert erre van a legnagyobb szükség. Úgy gondolom, mindenkinek kötelessége a nehéz helyzetben lévő embereken segíteni. Kettős érzésem van, egyrészt nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen apropóból kell itt lennünk, másrészt boldog vagyok, hogy a szerény eszközeinkkel, de tudtunk segíteni” – tette hozzá.

A járművet Gelb Sándor, a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara elnöke közreműködésével adták át szeptember végén a magyar-ukrán határon, innen az iparkamara dél-ukrajnai képviselője juttatja el a szolgálat helyszínére. A mentőautó a tervek szerint az elsősegély-nyújtást és rehabilitációs célokat fog segíteni.

Az átadáson részt vett Gelb Sándor, Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Volodimir Gorozhankin a magyar-ukrán kereskedelmi és iparkamara odesszai képviselője, Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója és Katona Zsolt. Az átadásról a TV21 Ungvár tudósítása alább tekinthető meg.