Assetto Corsa Competizione

A bajnokság bemutatása

Az Assetto Corsa 2023-ban csatlakozott először a SIM Liga repertoárjába. A K&H SIM Liga powered by HUMDA ACC egy virtuális térben, PC-n, az Assetto Corsa Competizione játékszoftver felületén megrendezett szimulátoros bajnokság, ahol előre meghatározott kategóriában és pályákon mérkőznek meg a versenyzők hat héten keresztül.

A hat fordulót öt egymástól különálló prekvalifikációs időszak előzi meg. Az utolsó fordulóra az ötödik fordulóban döntőbe jutott versenyzők kvalifikálnak. A prekvalifikáció során szerda 09:00 órától csütörtök 22:00 óráig lehet mért köröket futni. A prekvalifikáción elért, ellenőrzött időeredmények alapján a legjobb 14 kört futott versenyző elnyeri a jogot, hogy indulhasson a versenynapon. Az adott fordulóra kvalifikált versenyzők a hátralévő fordulókra is szabadon jelentkezhetnek, mért köröket futhatnak és kivívhatják a további indulás jogát.

A heti döntőbe bejutó 14 versenyző a pénteki napon teljesíti a versenyt, a közvetítésre pedig szombati napon kerül sor.

A forduló alatt használható autók: A GT3-as géposztályból az aktuális fordulóra meghatározott autó (DLC autók nem használhatók).

A bajnokságra a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) általános szabályzatai érvényesek: Versenyszabályzat, Fegyelmi szabályzat, Etikai Kódex, Etikai és gyermekvédelmi szabályzat. A dokumentumok megtalálhatók a https://hunesz.hu/hu oldalon.

Versenynaptár

1. forduló

2024. június 21.

Monza

2. forduló

2024. június 28.

Silverstone

3. forduló

2024. július 5.

Circuit Zolder

4. forduló

2024. július 12.

Misano World Circuit

5. forduló

2024. július 19.

Circuit Zandvoort

6. forduló

2024. július 20.

Hungaroring

Lebonyolítás

Első futam

  • Időpont: péntek 19:00
  • Hossz: 50 perc
  • Rajtrács: Futam előtt 10 perces kvalifikáció alapján
  • Rajt típusa: Állórajt

Eredményhirdetés

A hivatalos végeredmény az adott forduló közvetítésének napján jelenik meg a forduló Facebook eseményében. Amennyiben óvás érkezik be, úgy az óvás tényét az adott forduló közvetítése után közöljük a bajnokság Facebook és GTSH-Rank platformján. A záró (6.) fordulóban a versenyzők értékelése dupla pontokkal történik.

A bajnokság díjazása

A öthetes online szimulátor bajnokságban a versenyzők a kiírásban meghatározottak alapján gyűjtenek bajnoki pontokat, majd az utolsó hét végén az első három helyezett az alábbi értékes díjazásokban részesül.

Díjazás

Bajnok

350.000 Ft pénznyeremény

2. helyezett

250.000 Ft pénznyeremény 

3. helyezett

150.000 Ft pénznyeremény

Nevezés

A SIM Liga bajnokságokban való részvételhez alap követelmény a nevezés. 

Hírek