DiRT Rally

A bajnokság bemutatása

A 2023-as kiírástól a DiRT Rally révén egy régóta működő bajnokság is bekerült a SIM Liga égisze. Bár a DiRT Rally élő közvetítéssel nem rendelkezik, a nevezők számát tekintve mégis az egyik legnépesebb bajnokság a SIM Ligában. A DiRT Rally-bajnokság márciustól novemberig fut, átlagosan havi egy versenyhétvégével. Minden versenyhétvégén négy nap áll a pilóták rendelkezésére, hogy megfussák az adott gyorsasági szakaszon a legjobb körüket!

A bajnokságban használható játékprogram a DiRT Rally 2.0, ezt minden játékosnak saját magának kell biztosítania. A bajnokságban kizárólag jogtiszta játékprogrammal lehet részt venni.

Bár elvileg már nem fejlesztik a programot, de előfordulhat, hogy frissítések jelenhetnek meg a bajnokság során. Olyan frissítések, amelyeket nem a bajnokság rendezője ad ki, hanem a Codemasters. Felhívjuk a figyelmet, hogy bármilyen probléma vagy hiba előfordulhat a frissítés után, és ez megakadályozhatja a versenyek normál futását.

.A bajnokság és a versenyek lebonyolítása online történik a Codemasters hivatalos klubjai között, a dirtrally2.com oldalon. A bajnokságban PC (Steam), Xbox One és PlayStation platformokról lehet részt venni. Az irányítás kormánnyal, kontrollerrel vagy billentyűzettel lehetséges. A bajnokság nyolc futamból áll. A helyszíneket és a sorrendet a rendező dönti el. Minden futam alkalmával 12 gyorsasági szakaszt kell teljesíteni. A nyolc futamból év végén a legjobb 7 futamon elért eredmény alapján alakul ki a végeredmény., a legrosszabb eredmény eldobható! Az adott verseny helyszíne és gyorsasági szakaszai a verseny hetében jelennek meg.

A bajnokság R5 kategóriájú autókkal zajlik: Citroën C3 R5, Ford Fiesta R5, Ford Fiesta R5 MkII, Mitsubishi Space Star R5, Peugeot 208 T16 R5, Skoda Fabia R5 EVO, Volkswagen Polo GTI R5

A bajnokságra az alábbi kategóriák valamelyikébe lehet nevezni

  • Licences pilóta (már volt/van MNASZ pilóta licence)

  • Amatőr pilóta (egyéb sorozatokban indult versenyző)
  • Navigátor
  • Média
  • Rallyongó
  • Senior (45 év felett)
  • PRO (a korábbi PRO kategóriások, valamint a 2022-es végeredmény alapján az absz. első 30 + 2022 bármely nem csak bajnoki futamának első három helyezettje)

A bajnokságba nevezni folyamatosan, egészen az utolsó futam végéig lehet. A versenyeket utólag már nem lehet lejátszani, csak a kiírt időpontokban. Minden futamot, minden gyorsasági szakaszt egyszer lehet teljesíteni, nem lehet újraindulni.

A bajnokságra a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) általános szabályzatai érvényesek: Versenyszabályzat, Fegyelmi szabályzat, Etikai Kódex, Etikai és gyermekvédelmi szabályzat. A dokumentumok megtalálhatók a https://hunesz.hu/hu oldalon.

Versenynaptár

1. futam

2023. március 24-27.

murva

2. futam

2023. április 14-17.

aszfalt

3. futam

2023. május 12-15.

murva

4. futam

2023. június 9-12.

murva

5. futam

2023. július 7-10.

aszfalt

6. futam

2023. augusztus 11-14.

murva

7. futam

2023. szeptember 1-4.

murva

8. futam

2023. szeptember 29. – 2023. október 2.

aszfalt

Díjazás

Bajnok

350.000 Ft pénznyeremény

2. helyezett

250.000 Ft pénznyeremény

3. helyezett

150.000 Ft pénznyeremény

Nevezés

A SIM Liga bajnokságokban való részvételhez alap követelmény a nevezés. Minden bajnokságnak elérhető a saját nevezési oldala, amihez a linkek alább megtalálhatók. Viszont, az így leadott nevezések nem elegendők a versenyeken való részvételhez. Ahhoz, hogy teljes legyen a nevezés, minden versenyzőnek ki kell váltania a versenyengedélyét is a Magyar E-sport Szövetségtől.

Hírek