Gran Turismo 7

A bajnokság bemutatása

A Gran Turismo 7 2023-ban szerepel először a SIM Liga programjában, miután korábban a Gran Turismo Sporttal rendeztek bajnokságot. A GT7 az e-sport olimpián is használt szoftver, így a bajnokság felkészíti a magyar pilótákat az olimpiára is.

A bajnokság hat fordulóból, hat prekvalifikációs időszakból, tizenkét versenynapból és összesen tizenkét futamból áll. A hat fordulót hat egymástól különálló prekvalifikációs időszak előzi meg. Az első forduló prekvalifikációja megegyezik az idei Olympic Esports Series hivatalos kvalifikációjával, ami 2023. április 27-én 09:00-kor indul és május 4-én 22:00-kor zárul le.

A többi versenynapot megelőző négy nap során hétfő 09:00 órától csütörtök 22:00 óráig van lehetőség mért köröket futni. A prekvalifikáción elért, ellenőrzött időeredmények alapján az első 14 helyezett elnyeri a jogot, hogy induljon a versenynapon. Adott fordulóra kvalifikált versenyzők a hátralévő fordulókra is szabadon jelentkezhetnek, mért köröket futhatnak és kivívhatják, a további indulás lehetőségét.

A heti döntőbe bejutó 14 versenyző a pénteki napon teljesíti a versenyt, a közvetítésre pedig szombati napon kerül sor.

A forduló alatt használható autók: a Gr. 1, Gr.2, illetve Gr.3-es géposztályból az aktuális fordulóra meghatározott autó.

Autó festése: A versenyzők kötelesek a szervezőcsapat által elkészített festéseket használni a bajnokság teljes időtartama alatt.

A bajnokságra a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) általános szabályzatai érvényesek: Versenyszabályzat, Fegyelmi szabályzat, Etikai Kódex, Etikai és gyermekvédelmi szabályzat. A dokumentumok megtalálhatók a https://hunesz.hu/hu oldalon.

Versenynaptár

1. forduló

2023. május 5.

Olimpiai kvalifikáció

2. forduló

2023. május 12.

Barcelona (no chicane)

3. forduló

2023. május 19.

High Speed Ring

4. forduló

2023. május 26.

Trial Mountain Circuit

5. forduló

2023. június 2.

Watkins Glen Long

6. forduló

2023. június 9.

Daytona International

Lebonyolítás

Első futam

  • Időpont: péntek, 19:00
  • Hossz: 20 perc
  • Rajtrács: Online kvalifikáció alapján
  • Rajt típusa: Állórajt büntetéssel

Második futam

  • Időpont: péntek, 19:30
  • Hossz: 20 perc
  • Rajtrács: Az első futam végeredménye alapján az 1-8. helyezettnek fordított rajtsorrend
  • Rajt típusa: Állórajt büntetéssel

Eredményhirdetés

A hivatalos végeredmény az adott forduló közvetítésének napján jelenik meg a forduló Facebook eseményében. Amennyiben óvás érkezik be, úgy az óvás tényét az adott forduló közvetítése után közöljük a bajnokság fFacebook és GTSH-Rank platformján. A záró (6.) fordulóban a versenyzők értékelése dupla pontokkal történik.

A bajnokság díjazása

A hathetes online szimulátor bajnokságban a versenyzők a kiírásban meghatározottak alapján gyűjtenek bajnoki pontokat, majd az utolsó hét végén az első három helyezett az alábbi értékes díjazásokban részesül.

Díjazás

Bajnok

350.000 Ft pénznyeremény és tárgynyeremény a Samsung felajánlásából

2. helyezett

250.000 Ft pénznyeremény és tárgynyeremény a Samsung felajánlásából

3. helyezett

150.000 Ft pénznyeremény és tárgynyeremény a Samsung felajánlásából

Nevezés

A SIM Liga bajnokságokban való részvételhez alap követelmény a nevezés. Minden bajnokságnak elérhető a saját nevezési oldala, amihez a linkek alább megtalálhatók. Viszont, az így leadott nevezések nem elegendők a versenyeken való részvételhez. Ahhoz, hogy teljes legyen a nevezés, minden versenyzőnek ki kell váltania a versenyengedélyét is a Magyar E-sport Szövetségtől.

Hírek