Gran Turismo 7

A bajnokság bemutatása

Idén is visszatér a Gran Turismo 7 a SIM Liga programjába! A GT7 2023-ban szerepelt először a SIM Liga bajnokságai között, miután korábban a Gran Turismo Sporttal rendeztek bajnokságot. A GT7 az e-sport olimpián is használt szoftver, így a bajnokság felkészíti a magyar pilótákat az olimpiára is.

A bajnokság hat fordulóból, hat prekvalifikációs időszakból, tizenkét versenynapból és összesen tizenkét futamból áll. A hat fordulót hat egymástól különálló prekvalifikációs időszak előzi meg. A bajnokság május 3-án indul és június 8-án ér véget.

A többi versenynapot megelőző négy nap során hétfő 09:00 órától csütörtök 22:00 óráig van lehetőség mért köröket futni. A prekvalifikáción elért, ellenőrzött időeredmények alapján az első 14 helyezett elnyeri a jogot, hogy induljon a versenynapon. Adott fordulóra kvalifikált versenyzők a hátralévő fordulókra is szabadon jelentkezhetnek, mért köröket futhatnak és kivívhatják, a további indulás lehetőségét.

A heti döntőbe bejutó 14 versenyző a pénteki napon teljesíti a versenyt, a közvetítésre pedig szombati napon kerül sor.

A forduló alatt használható autók: a Gr.2 versenyautók.

Autó festése: A versenyzők kötelesek a szervezőcsapat által elkészített festéseket használni a bajnokság teljes időtartama alatt.

A bajnokságra a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) általános szabályzatai érvényesek: Versenyszabályzat, Fegyelmi szabályzat, Etikai Kódex, Etikai és gyermekvédelmi szabályzat. A dokumentumok megtalálhatók a https://hunesz.hu/hu oldalon.

Versenynaptár

1. forduló

2023. május 3.

Autopolis Full Course

2. forduló

2023. május 10.

Trial Mountain Circuit

3. forduló

2023. május 17.

Daytona Road Course

4. forduló

2023. május 24.

Kyoto Driving Park – Yamagiwa Rev.

5. forduló

2023. május 31.

Watkins Glen International

6. forduló

2023. június 7.

24 Heures du Mans Racing Circuit

Lebonyolítás

Első futam

  • Időpont: péntek, 19:00
  • Hossz: 20 perc
  • Rajtrács: Online kvalifikáció alapján
  • Rajt típusa: Állórajt büntetéssel

Második futam

  • Időpont: péntek, 19:30
  • Hossz: 20 perc
  • Rajtrács: Az első futam végeredménye alapján az 1-8. helyezettnek fordított rajtsorrend
  • Rajt típusa: Állórajt büntetéssel

Eredményhirdetés

A hivatalos végeredmény az adott forduló közvetítésének napján jelenik meg a forduló Facebook eseményében. Amennyiben óvás érkezik be, úgy az óvás tényét az adott forduló közvetítése után közöljük a bajnokság fFacebook és GTSH-Rank platformján. A záró (6.) fordulóban a versenyzők értékelése dupla pontokkal történik.

A bajnokság díjazása

A hathetes online szimulátor bajnokságban a versenyzők a kiírásban meghatározottak alapján gyűjtenek bajnoki pontokat, majd az utolsó hét végén az első három helyezett az alábbi értékes díjazásokban részesül.

Díjazás

Bajnok

350.000 Ft pénznyeremény

2. helyezett

250.000 Ft pénznyeremény

3. helyezett

150.000 Ft pénznyeremény

Nevezés

A SIM Liga bajnokságokban való részvételhez alap követelmény a nevezés. Minden bajnokságnak elérhető a saját nevezési oldala, amihez a linkek alább megtalálhatók. Viszont, az így leadott nevezések nem elegendők a versenyeken való részvételhez. Ahhoz, hogy teljes legyen a nevezés, minden versenyzőnek ki kell váltania a versenyengedélyét is a Magyar E-sport Szövetségtől.

Hírek