Az utolsó előtti forduló során egyre intenzívebb lett a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7 bajnoki címéért folytatott harc.

A korábbi legendás F1-es versenyhelyszín, Watkins Glen volt az MNASZ által is támogatott bajnokság utolsó előtti fordulójának helyszíne. A régi stílusú pálya tavaly került be egy frissítés során a Gran Turismo kötelékébe, így még a veteránnak számító versenyzők sem rendelkeznek többévnyi tapaszlattal az amerikai aszfaltcsíkról.

A forduló további különlegessége az volt, hogy a való életben versenypályát még nem látott koncepció, a Hyundai Genesys volt a pilóták gépe a két, 12 körös versenyre.

Ezúttal a bajnokságot vezető Mihalidesz Máté a harmadik helyet szerezte meg a rajtrácson, üldözői mindketten jobban teljesítettek a kvalifikáció során. Blazsán Patrik magabiztosan megtartotta az első helyet a rajtot követően, és közel 2 másodperces előnyt alakított ki Hencsei Benjámin előtt.

Az újdonsült olimpikonnak azonban fel kellett adnia a pozícióját, amikor pályaelhagyásért kapott fél másodpercnyi büntetést. Később még egyszer eljátszotta ugyanezt, így a Mihalidesz is lélegzethez jutott a második helyen.

Az előző fordulóban berobbanó Saghmeister Szabolcs végzett magabiztosan a vezető trió mögött. A hétvége újonca, Simon Imre a hatodik helyen végzett, miután kemény csatában küzdött meg Pajor Mártonnal és Szabó Pállal.

Kérmer Péter a verseny elején falnak koccanás miatt kapott, 5 másodperces büntetés ellenére vissza tudott jönni a kilencedik helyre.

A második futamon Borbély Renátó indulhatott a pole-ból a fordított rajtrácsnak köszönhetően. A kezdeti tülekedés után azonban a második körben Hencsei vette át tőle a vezetést.

Blazsán és Mihalidesz rendkívül fordulatos csatát vívott egymással, és a Simon-Pajor-Saghmeister hármassal, emiatt kissé késve tudtak Hencsei nyomába eredni.

Az élen beálló patthelyzetet Blazsán Patrik bontotta meg, aki kétszer egymás után kapott büntetést a pálya kiszélesítéséért, így Mihalidesz ismét a második helyen ért célba. Bár a verseny végére utolérte Hencseit, előzésre már nem jutott ideje.

Ennek köszönhetően mindhárman azonos eredménnyel zárták a fordulót, és csak az időmérős teljesítmény döntött közöttük.

Mihalidesz – ugyan megtartotta első helyét a pontversenyben – csak 4-4 ponttal előzi meg riválisait, ezzel még jobban kiéleződött a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7 bajnoki csatája.

A hatodik, dupla pontos fordulón ez a különbség többszörösen is megfordulhat bárki javára, ez majd június 10-én, szombaton dől majd el. Szintén egy sportautók szempontjából különleges amerikai pálya, a Daytonai Road Course lesz majd a döntő helyszíne.

Az autó viszont az Audi utolsó, kifejezetten DTM-re készített (2019-es) versenyképe lesz, ami nem szerepelt még a tengerentúlon, de a Gran Turismo berkeiben ez is lehetséges.

  1. Mihalidesz Máté, 136 pont
  2. Blazsán Patrik, 132
  3. Hencsei Benjámin, 132
  4. Pajor Márton, 92
  5. Kiss Péter, 82
  6. Hodruszki Kolos, 76
  7. Szabó János, 73
  8. Salda Ádám, 68
  9. Krémer Péter, 68
  10. Meggyes Bálint, 60

Fotó: Race Online Hungary