Fujiban sem talált legyőzőre Pálla Balázs, aki ezzel nagy lépést tett a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA bajnoki címe felé.

Az időmérő edzés elképesztően szoros csatát hozott több szempontból is. Az első 11 helyezett 1 másodpercen belül volt, ráadásul a pole pozíció sorsa is az utolsó másodpercekben dőlt el.

Ezt a bizonyos első rajthelyet végül Pálla Balázs szerezte meg Tóth Dávid előtt, a top5-be pedig még Simon Tamás, Leitner Norbert és Sinka Dániel férkőzött be.

A futam első körében több említésre méltó eset is történt. Először Simon Tamás pördült meg – Ausztria után ismételten – majd a dunlop sikánban egy több autós incidens is keletkezett. A baleset legnagyobb vesztesei Pinczés Ádám és Nagy Levente voltak, akik 10. és a 12. helyről visszaestek a mezőny végére.

Tóth gyorsan átvette a vezetést Pállától, mögéjük pedig a 7. helyről szenzációsan startoló Méry Ambrus jött fel a 3. helyre. Ez viszont nem tartott sokáig, hiszen Leitner gyorsan visszavette tőle az elvesztett harmadik helyét.

Az éllovas duó elkezdett meglépni, azonban mögöttük Leitnertől egészen a 7. helyen álló Roós Andrásig bezárólag nagyon szoros volt a verseny. Ezt bontotta meg Simon Tamás, aki a 10. körtől kezdve szépen lassan elkezdte levadászni ellenfeleit.

Nagy csata volt közben a 4. helyért is Méry, Sinka, valamint Szabó László között is. Sinka néhány környi próbálkozás után végül megelőzte Méryt. Szabó is így próbált tenni, azonban neki már inkább hátrafelé kellett figyelnie, hiszen megérkezett rá Simon Tamás, aki még a kiállások előtt meg is előzte őt, sőt Méry és Sinka mellett is sikerült elvitorláznia.

Tóth nagyon korán kiállt a pitbe, és ez lett a veszte, mert a kiállások után Pálla kb. 1 másodperces előnnyel tért vissza elé.

Nem csak az első helyért volt kiélezett a csata, hiszen Pinczés és Mihalidesz Máté, valamint Nagy Ádám és Eke Dávid csatái is kiváló szórakozást nyújtottak a közönségnek. Az első körben hibázó Nagy Szilárd is szépen zárkózott, és egészen a 9. helyig ugrott fel.

A végére is maradt még nyitott kérdés, méghozzá a 7. hely sorsa, amely Szabó és Roós között dőlt el. Előbbi sokat hibázott, melynek köszönhetően utóbbi megelőzte őt, de aztán Szabó összekapta magát Roós szélárnyékában, és az utolsó körben visszavágott, amellyel megszerezte a 7. helyet.

A győzelmet végül az utóbbi két hétben fantasztikus formában versenyző Pálla Balázs szerezte meg Tóth Dávid előtt, és ezzel 19 pontosra növelte előnyét a bajnokságban a második helyen beérkező Tóth Dávid előtt. A harmadik helyet az a Leitner Norbert szerezte meg, aki idén először állhatott dobogóra.

Simon Tamás „csak” a negyedik helyig tudott felzárkózni, mögötte pedig Sinka Dániel, Méry Ambrus, Szabó László, Roós András, Nagy Szilárd és Nagy Zsolt volt a sorrend a leintésnél.

Október 23-án a kenguruk földjére, Ausztráliába, azon belül is Bathurstbe érkezik a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA száguldó cirkusza, a szezon utolsó előtti fordulójára. A futamot szokásos módon a PAZA Production YouTube csatornáján lehet majd követni este 8 órai kezdettel.