Folytatódik Mihalidesz Máté felzárkózása a bajnoki pontversenyben, Blazsán Patrik előnye már végleg elolvadni látszik, lőtávolba értek a riválisok a dupla pontos futam előtt.

Az utolsó előtti fordulóra még a döntött kanyarok nélküli Zandvoortban, a BMW új, 2021-ben bemutatott GT3-as autójával került sor, ami az utcai M4-es típuson alapszik.

A rajttól Mihalidesz Máté jött el a legjobban, aki ugyan nem tudta megelőzni a pole-ból induló Blazsán Patrikot, mégis hibára kényszerítette a bajnokság éllovasát, aki visszacsúszott a harmadik helyre Láng Ádám mögé. Az autóján látszódott a sérülés is, de a tempóban ez nem mutatkozott meg.

Sipos Ákos nagyobb hibát vétett, a célegyenesre ráfordulva megcsúszott, így nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott, és a mezőny végére esett vissza.

Az élmezőnyben Mihalidesz nem tudott elnyúlni az élen, így kialakult egy hármas élboly a győzelemért. Mögöttük Szabó János, és az egymással küzdő Pajor Márton és Sír Artúr, a bajnokság második helyén álló pilóta haladt.

Előfordult, hogy mindketten ugyanabban a kanyarban fékezték el magukat, de probléma nélkül folytatni tudták a csatát. Sír végül el tudott menni a vetélytársa mellett, aki kiesett a ritmusból.

Az élen Mihalidesz 7 másodperces előnyt autózott ki, míg mögötte ezúttal Blazsán tartotta nyomás alatt Láng Ádámot, aki kisodródott a kavicságyba, majd letöltötte a kötelező kiállását, a mezőny nagy részével együtt.

Egyedül Blazsán és Mihalidesz maradtak kint, 3-4 körrel később álltak ki, mint a riválisok. A bajnokság éllovasának a kiállás lehetőséget adott, hogy kijavíttassa az autója sérüléseit, és 22 másodperccel Mihalidesz mögé, a harmadik helyre tért vissza. Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét felzárkózásra kényszerült, most azonban a frissebb gumikon csak a verseny fele állt a rendelkezésére.

A kiállások után Sír Artúr jelentősen lelassult az ötödik helyen, és csak nyolcadik lett, ezzel pedig elszálltak a bajnoki esélyei.

Meglepetésre Blazsán nem tudott közelíteni a második helyen haladó Láng Ádámra, így csak harmadik lett, ezzel a pontversenyben 19 pontra csökkent a különbség közte, és Mihalidesz között a dupla pontos utolsó, hungaroringi forduló előtt.

Legalább negyedik helyre lesz szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa a bajnoki címet. Matematikailag még ugyan nyolcan esélyesek az első helyre, de valószínűleg kettejük között fog eldőlni a cím sorsa az október 15-én a Race Online Hungary által közvetített fináléban.