Egy duplapontos, drámával teli fordulóban dőlt el, hogy ki lesz a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7 első bajnoka.

Ugyan a Race Online Hungary szervezésében nem ez volt az első SIM Liga bajnokság, a sorozat most először lett a kezdeményezés tagja, mióta megtörtént az e-sport liga Gran Turismo 7-re való átállása. A GT-bajnokság így a szponzorok mellett az MNASZ szakmai támogatásával is bővült.

A sorozat szezonzáró helyszíne a híres 24 órás versenynek is otthont adó Daytonai Road Course volt, ráadásul a pilóták az Audi – DRS-sel is rendelkező – legutolsó DTM-es autójával versenyezhettek. A bajnokság az első forduló után így az utolsóban is eltért a megszokottnak is mondható Gr.3-as autóktól, egy erősebb koncepcióra váltva.

A pontverseny eddig rendkívül szorosan alakult, Mihalidesz Máté mindössze 4 ponttal előzte meg Blazsán Patrikot és Hencsei Benjámint az első helyen.

Az előző fordulóhoz hasonlóan Mihalidesz a harmadik helyet szerezte meg a rajtrácson, két riválisa mögött. A pole-ból induló Hencsei az első kanyarban elvesztette az első helyet, miután Blazsán egy parádés manőverrel kívülről meg tudta előzni.

Mihalidesz a második körben próbált elmenni Hencsei mellett, de lesodródott a pályáról, így visszaesett a negyedik helyre, az újonc Masa Máté mögé, és később Saghmeister Szabolccsal szemben is védekezésre szorult.

Második próbálkozásra azonban vissza tudott jönni a harmadik helyre, de ekkorra már több, mint 2 másodperc volt a Blazsán-Hencsei kettős előnye.

Mögöttük a negyedik helyen – mostanra már szinte szokásosnak mondható, hogy – Saghmeister szilárdította meg a helyét, utána viszont hatalmas csata alakult ki Masa, Simon Imre és Szabó János között.

A verseny utolsó szakaszára Mihalidesz utolérte a második helyen haladó Hencseit, és az utolsó körben el is tudott menni mellette.

Pajor Márton indult a pole-ból a szezon utolsó futamán, Simon és Szabó követte. A rajt kavarodásában Saghmeister kiforgatta Hencseit, akinek ezzel elúszott az esélye a bajnoki címre.

A másik két várományosnál is történtek az események, Mihalidesz agresszív versenyzéssel kibillentette Blazsánt a ritmusból, így utóbbi két helyet is vesztett. A szélárnyékozásnak köszönhetően azonban nemsokára ismét egymásra estek, és rövid időre Simon is a csatájuk része lett.

Miután áthámozták magukat rajta, Mihalidesz és Blazsán felértek a versenyt vezető Pajorra, aki első győzelméért küzdött. Végül lehúzódva nem szólt bele a bajnoki küzdelembe, addigra azonban mögötte már megtörtént a helycsere, Blazsán komoly tempót autózva közel került a kettős győzelemhez – és ezzel a bajnoki címhez is.

Pajor egy büntetés miatt veszített tempót, így a mögé nagy sebességgel érkező Masa első hétvégéjén rögtön a dobogóra tudott kerülni. Hencsei a kezdeti visszaesést követően a mezőny végéről egészen a hatodik helyig tudott feljönni.

A következő hat körben maradt Blazsán és Mihalidesz között a körül-belül egy másodperces különbség, így nem változott az élen a sorrend. Mihalidesz hiába vezette egész évben a bajnokságot, végül a gyengén kezdő, de utána sok győzelmeket szerző Gran Turismo-veterán Blazsán Patrik lett a K&H SIM Liga powered by HUMDA GT7 bajnoka.

A bajnokság végeredménye

  1. Blazsán Patrik (192 pont)
  2. Mihalidesz Máté (188 pont)
  3. Hencsei Benjámin (176 pont)
  4. Pajor Márton (130 pont)
  5. Kiss Péter (114 pont)
  6. Hodruszki Kolos (110 pont)
  7. Salda Ádám (104 pont)
  8. Szabó János (103 pont)
  9. Meggyes Bálint (86 pont)
  10. Szigligeti Tamás (78 pont)