A K&H SIM Liga powered by HUMDA szimulátoros rally bajnoksága negyedik fordulóján újabb győztes született, miután kihívást jelentő szakaszokon a mezőny felének a célba érkezés is nehézségnek bizonyult

Finn pályákon zajlott a K&H SIM Liga powered by HUMDA rally szakágának negyedik futama, a DOBOZ Virtuális Finn Rally. Ahogy a valóságban, úgy a Dirt Rally 2.0-ban is hatalmas ugratók, eszeveszett száguldás várt a versenyzőkre. Ráadsául a híres Ouninpohja elnevezésű szakasz digitalizált verzióján rendezték a verseny nagy részét, ezzel még közelebb hozva a szimulátoros világot a valósághoz.

A finn erdőkben nagy sebességnél elég volt egy kis hiba ahhoz, hogy a fák között kössön ki valaki. Ha nem is repült ki a pályáról az illető, az árokban sokan kaptak defektet, ami szintén időveszteséggel járt. A mezőny fele nem látta meg a 12. gyorsasági szakasz végé, a szakaszok végén adott nyilatkozatokból is kiderült: mindenki élvezte a kihívást!

Az élmezőnyből is sokan voltak, akik hibáztak, a győzelem sorsa pedig két csapattárs, Légrádi Zoltán és Fónagy Kristóf között dőlt el. A verseny első felében nem volt köztük nagy különbség, utána viszont szinte mindegyik szakaszon több másodpercet adtak egymásnak, így folyamatosan változott az éllovas személye.

A legjobban a régi motoros Légrádinak jött ki a lépés. Ő a való életben 25 évvel ezelőtt már Ladával versenyzett, igaz, akkor a valós pályákon. Most pedig rally csapatával (HRT Racing) nemzetközi futamokon is indít autókat.

„Gratulálok minden célba érkezőnek! Rendkívül nehéz verseny volt, de most nagyon boldog vagyok, hogy ennyi jó pilóta mellett, sikerült megnyerni ezt a futamot!”  nyilatkozta a nyertes.

A kettős győzelemnek köszönhetően a BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team átvette a vezetést a pontversenyben. A tavalyi bajnok, Martin Márkó szintén jó tempót autózott, de az utolsó három szakaszra szétesett, így csak a hetedik helyért járó pontokkal járult hozzá a csapat sikeréhez.

Mögöttük Biró-Ambrus Roland állt fel a dobogó legalsó fokára, mögötte pedig Péntek Ádám és két korábbi győztes, Martinák Balázs és Kasza Kristóf végzett.

Az amatőr szimulátorosok között negyedik futamát nyeri meg Tőke Richárd, vele jövőre már biztosan a profik között fogunk találkozni.

A szezon felén van túl a sorozat, eddig minden futamot más versenyző nyerte, ennek megfelelően nagyon szoros az élmezőny, megjósolhatatlan, hogy kik lesznek azok, akik elnyerik a pénzdíjakat, melyeket a névadó a sorozat első három helyezettjének ajánlott fel.

A következő bajnoki futam július 7-10. között kerül majd megrendezésre.

 

A K&H SIM Liga powered by HUMDA Dirt Rally 2.0 bajnokságának állása négy futam után

  1. Fónagy Kristóf (740 pont)
  2. Kasza Kristóf (736 pont)
  3. Martinák Balázs (721 pont)
  4. Martin Márkó (697 pont)
  5. Bíró-Ambrus Roland (652 pont)

A csapatbajnokság állása a negyedik futam után

  1. BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team (1911 pont)
  2. TMC Rallysport (1750 pont)
  3. helyi-sport.hu Racing Team (1710 pont)
  4. Car-Go! Virtual Rallye Team (1510 pont)
  5. RTE Akadémia (878 pont)