Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship. A COVID-járvány alatt létrehozott bajnokság eddig három nagyon sikeres szezont tudhat magáénak, idén pedig szintet lépve, immáron pénzdíjas sorozatként működik tovább.

A bajnokság a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság részét is képezi, a K&H SIM Liga powered by HUMDA rally szakágaként van jelen a magyar esportos porondon. A versenyek a www.duen.hu szervezésében kerülnek megrendezésre Dirt Rally 2.0 keretein belül.

Pannuska Dávid szakmai irányítása mellett idén 8 forduló szerepel a versenynaptárban, amiből az elsőt, a szezonnyitó BuildIT Skót Rally-t az elmúlt hétvégén játszották le a ralit szerető szimulátorosok. A versenyigazgató a futam előtt élő stream során mutatta be a pályákat, és beállításokkal is segítette a versenyzőket.

A játék skót helyszínén 12 murvás gyorsasági szakasz változó időjárási viszonyai megnehezítették az indulók dolgát, az elrajtoló 340 versenyzőből alig több, mint 150-en értek célba. A Licenszes indulók között találhattuk többek között Vogel Adri-t, Balogh Jánost, Baumgartner Balázst, vagy a rallycrossban szereplő Takács Olivért is.

A korábbi évek meghatározó versenyzői újra beültek a szimulátoraikba, és bekapcsolódtak a versenyzésbe. Rajtuk kívül pedig folyamatosan érkeznek/érkeztek új regisztrálók, például a K&H SIM Liga powered by HUMDA más szakágaiból is.

A bajnokságban nem csak abszolútban, de a különböző kategóriákban is össze tudják mérni a tudásukat az versenyzők. Van külön a navigátor, médiás és senior elszámolás is.

A versenyen a PRO pilóták domináltak, az elmúlt szezonok dobogósai és év végi legjobbjai. A tavalyi bajnok – akinek a neve nem véletlenül hasonlít egy világhírű versenyzőre – Martin Márkó végig kézben tartotta a futamot.

Egy apró hibát vétett csak, de így is egy perc előnnyel tudott nyerni. Másodiknak csapattársa, a BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team másik kiválósága, az egri Fónagy Kristóf érkezett be, az utolsó gyorsasági szakaszon megelőzve a TMC Rallysport versenyzőjét, Molnár Alex-et.

Az amatőrök virtuális dobogója a következőképpen nézett ki: itt Tőke Richárd volt a leggyorsabb, 38 másodperccel megelőzve a második helyezett Egervári Gábort, akit az eredetileg GranTurismo-menő Mihalidesz Máté követett.

A csapatbajnokságban annyi változás történt, hogy már nincs korlátozva a csapattagok a száma, de ugyanúgy futamonként a legjobb három pilóta összesített eredménye kerül fel a ponttáblázatba. A TMC Rallysport versenyzőiből hárman is a legjobb hat között tudtak végezni, így ők állnak az élen az első futam után.

A bajnokság eredményei folyamatos frissítésben megtalálhatóak a Rallylive.hu weboldalon. Itt nem csak a gyorsasági szakaszok eredménye található meg, hanem a bajnokság facebook csoportjában a szakaszok teljesítése után adott ’interjúk’ is olvashatóak az oldalon.

A hangulatra senki sem panaszkodott, sok belső kamerás felvétel került fel a videómegosztó oldalra.

Nincs még késő benevezni a bajnokságba, hiszen a nyolc futamból még csak elsőn vagyunk túl. A következő verseny aszfalton kerül megrendezésre április 14-17 között.

Forrás: duen.hu

A BuildIT Skót Rally hivatalos weboldala: https://www.duen.hu/verseny/buildit_skot_rally
Pályabejárások: https://www.youtube.com/@davidpannuska/streams
Eredmények, nyilatkozatok, videók: https://rallylive.hu/buildit-skot-rally-virtual