A K&H SIM Liga powered by HUMDA idei második sorozata is elindult, ezúttal a Gran Turismo platform legjobbjai léptek a gázpedálra, az olimpiai selejtezővel párhuzamosan.

A SIM Liga közösségéhez idén több bajnokság is csatlakozott, már nem csak egy program keretein belül mérettetnek meg az e-sportolók.

A szezont a rally szakág nyitotta a K&H SIM Liga powered by HUMDA Dirt Rallyval, már két fordulón túl is vannak, most azonban a Gran Turismo-közösség is megkezdte a saját bajnokságát, ráadásul szakmai partnerként az MNASZ is csatlakozott a sorozathoz.

Mivel a NOB által szervezett E-Sport Olimpia napokban rendezett selejtezőjét a Deep Forest Racewayen rendezték a Toyota Le Mans-i autójával, a SIM Liga GT7-es bajnoksága is így kezdődött el a Race Online Hungary szervezésében. A 347 nevező közül 14-en jutottak be az első forduló dupla futamára.

Az olimpiára kijutó Hencsei Benjámin indulhatott az első helyről, aki mindössze három ezreddel előzte meg az előző E-Sport Olimpia negyedik helyezettjét, Blazsán Patrikot. Mögülük, a tavalyi HUMDA Open győztese, Mihalidesz Máté indulhatott.

A rajtnál nem változott közöttük a sorrend, később viszont Blazsán többször is megcsúszott. Előbb Mihalidesz tudott mellette elmenni, (csatájuknak köszönhetően Hencsei meglógott az élen), majd a falnak is nekikoccanva további két helyet vesztett.

A verseny végén a felzárkózó Blazsán Patrik és Tóth Henrik negyedik helyért folytatott csatája szolgáltatta az izgalmakat. Előbbi egyszer elfékezte magát, majd erővel vitte véghez az előzést. Ezután sportszerűen visszahagyta a helyet, és harmadjára pedig tisztán is sikerült elmennie az ellenfele mellett.

Előttük Hencsei simán húzta be a futamgyőzelmet, Mihalidesz és Krémer Péter előtt.

A fordított rajtrácsos futamon Meggyes Bálint rajtolhatott az első rajtkockából, és bár őt nem érintette a dolog, nagy kavarodás volt mögötte. Túróczi Tamás egy pillanatra keresztbe is állt.

Az első futam éllovasai így is fel tudtak jönni a mezőny élére Blazsán-Mihalidesz sorrendben. Ezúttal Hencsei pördült meg, a nyolcadik helyről azonban fel tudott jönni a negyedikre.

A dobogót így Tóth Henrik egészítette ki, a pole-ból induló Meggyes pedig ötödik lett.

Jövő héten K&H SIM Liga powered by HUMDA Gran Turismo bajnokság a barcelonai F1-es pályán folytatódik majd.