A K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA háromszoros bajnokának győzelméhez egy percig nem férhetett kétség.

Road Atlantába látogatott el a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA 2023-as szezonjának száguldó cirkusza, ahol az idény második fordulóját rendezték. Az időmérőn sorozatban másodszor szerezte meg a pole-t Tóth Dávid, akit nagy riválisai követtek. Második lett Pálla Balázs, harmadik Leitner Norbert, negyedik Simon Tamás, ötödik pedig Sinka Dániel.

A rajtot jól kapta el Tóth, incidens is csak a mezőny közepén történt. Ott viszont Nagy Levente, Pinczés Ádámmal és Mihalidesz Mátéval koccant, majd ennek következtében Nagy beleforgott a falba.

Az első kör végén Tóth megnyugtató, 1 másodperces előny birtokában volt már, miközben hátrébb jött a következő baleset, ezúttal Méry Ambrus és Nagy Ádám ütközött össze, és mindkét versenyző hátraesett.

Elől Tóth mögött a sorrend változatlan volt, azonban Leitner, Simon és Sinka triója egészen élvezetes kis csatába kezdett bele.

Csikós Dominik monzai pechszériája folytatódott Road Atlantában is, hiszen a 3. körben Roós Andrással ütközött, melynek következtében mindkét versenyző időt és fontos pozíciókat bukott.

Roós ezzel a verseny egyik főszereplőjévé lépett elő, hiszen a 18. helyre esett vissza a 10. helyről, és a nézők körrel körre az ő felzárkózását nézhették a PAZA Production youtube csatornáján.

„Csikós Dominikkal csatáztunk és bevállaltam egy buta manővert a t1-ben, megcsúsztam, összeütköztünk és mindketten kicsúsztunk, ezúton is elnézést Dominiktól” – nyilatkozta Roós a futam után. „Ezután kapartam felfele, és szerencsére mindenki nagyon fair módon versenyzett ellenem. Vissza is értem a 8. helyre, ahol a gyorsvonattal versenyeztem (Barna Martin), és sikerült egy nagy csata végén megelőzni, azonban Pinczés Ádám visszaelőzött és már nem tudtam újra megtámadni a kopott gumikon, így 8. lettem. Alapvetően élveztem a versenyt, mert imádom ezt a pályát.”

Simon és Leitner csatája a 11. körben csúcsosodott ki, amikor a két versenyző autója összeért az utolsó sikánban, Sinka pedig köszönte szépen, és átvette a 4. pozíciót a monzai verseny győztesétől.

Ez persze nem szegte kedvét Simon Tamásnak, aki Monza után ismételten mesterien taktikázott, és a kiállások során átugrotta Leitner és Sinka párosát, ezzel pedig feljött a 3. helyre.

A mezőny közepén persze óriási küzdelmek folytak Csikós, Eke Dávid, Nagy Zsolt, Varga Péter, Henrich Dávid és Méry Ambrus főszereplésével, úgyhogy a nézők egy percig sem unatkozhattak.

A futam végére is maradt még eldöntetlen kérdés, legfőképp a magányosan autózó Szabó László mögött, a 7. helyért. Ebben a csörtében, az egyenesben pokolian jó tempót autózó Barna Martin, a szenzációsan zárkózó Roós, valamint technikai problémákkal küzdő Pinczés Ádám vettek részt.

Barna és Roós óriási ki-ki meccset folytatott, és az utolsó sikánban sikerült is Roósnak megcsinálnia az előzést, viszont lecsúszott az ívről, amit kihasznált Pinczés, és megszerezte a 7. helyet.

Barna annyira kiesett a lendületből, hogy Mihalidesz Máté is megelőzte őt, viszont a szintén erőteljesen támadó Nagy Szilárddal szemben végül meg tudta tartani a 10. helyet.

Az 50 perces road atlantai futamot végül közel 7 másodperces előnnyel nyerte meg Tóth Dávid Pálla Balázs előtt, aki ezzel átvette a vezetést a bajnoki összetettben. A harmadik helyre Simon Tamás futott be.

„A futamom magányos és “unalmas “ volt, amennyire ezen a szinten az lehet” – ismerte el a bajnoki éllovas Pálla. „Az első pár körben sokat hibáztam, ami kicsit az önbizalmam szegte, ez 6-7 kör után kezdett enyhülni, de ekkor már túl messze voltam Tóth-tól így a biztonságos második helyre mentem. Ennek köszönhetően egyelőre vezetem a bajnokságot, de ez ebben az időszakban még semmit sem jelent.”

A top10-be még Leitner Norbert, Sinka Dániel, Szabó László, Pinczés Ádám, Roós András, Mihalidesz Máté és Barna Martin fért be.

A versenyzőknek nem sok lehetősége lesz a pihenésre, és tesztelésre, hiszen jövő hétfőn folytatódik a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA 2023-as szezonja a Red Bull Ringen, melyet szokás szerint a PAZA Production youtube csatornáján lehet majd megtekinteni október 9-én 20:00-tól.