Szeptember 30-án elrajtol a K&H SIM Liga iRangsor powered by HUMDA ötödik szezonja, ahol Magyarország legjobb 24 iRacere mérheti össze tudását.

A hat fordulós bajnokság során a pilóták a világ legnevesebb pályáin küzdenek meg egymással, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A versenysorozat története immár négy éve íródik, és eddig minden alkalommal Tóth Dávid bizonyult a leggyorsabbnak. Az idei évben is ő a legnagyobb esélyes, ám a megszokott riválisok, mint Pálla Balázs, Simon Tamás és a nagy visszatérő Kiss Norbert mindent megtesznek majd, hogy letaszítsák őt a trónról.

Ahogy 2023-ban, úgy 2024-ben is két iRangsor kvalifikáló bajnokságot tartott a VSR – ezek GT4-es, és TCR autókkal kerültek megrendezésre. GT4-es autókkal Pálla Balázs bizonyult a legjobbnak, míg a TCR bajnokságban Tóth Dávid nem talált legyőzőre.

Az előző években már többször bizonyították a versenyzők, hogy elképesztően magas színvonalon képesek teljesíteni a legnagyobb nyomás alatt is. Tóth Dávid dominanciája vitathatatlan, de a mezőny többi tagja is folyamatosan fejlődik, így izgalmas és kiélezett versenyekre lehet számítani. A már említett nevek mellett itt lesz még a tavalyi top5-ből két tapasztalt sofőr, Leitner Norbert és Sinka Dániel is, valamint olyan fiatal tehetségek – mint pl. Oláh Dániel és Pintér Zsombor – akik az utóbbi 1 évben robbantak be a köztudatba.

Az idei bajnokságban a pilóták vadonatúj autókkal versenyezhetnek, hiszen a tavalyi GTE kategóriát GT3-as gépekre cserélik. A mezőnyben olyan versenyautók sorakoznak majd fel, mint az Audi R8 LMS EVO II GT3, a BMW M4 GT3, a Chevrolet Corvette Z06 GT3.R, a Ferrari 296 GT3, a Ford Mustang GT3, a Lamborghini Huracán GT3 EVO, a Mercedes-AMG GT3 2020 és a Porsche 911 GT3 R (992). Ezek a modellek az iRacing szimulátor legújabb, csúcskategóriás járművei, amelyek nagy részét az elmúlt három év során mutatták be. A friss és modern technikák garantálják, hogy a résztvevők – és a nézők – a lehető legizgalmasabb és legélethűbb versenyélményben részesüljenek.

A helyszínek tekintetében is izgalmas újdonságokkal találkozhatunk. Az idény első versenye az olaszországi Mugello pályán indul, majd a mezőny elutazik Brazíliába, ahol a legendás Interlagos aszfaltcsíkján mérik össze tudásukat. Ezt követően Silverstone, a brit motorsport fellegvára következik, mielőtt a versenyzők hazai pályán, a Hungaroringen állnak majd rajthoz. A szezon végéhez közeledve Watkins Glenben is megküzdenek, végül pedig a portugáliai Portimao lesz a szezonzáró helyszín. A változatos pályák és a technikai kihívások garantálják, hogy minden futam egyedi és izgalmas lesz.

Nyereményekben ezúttal sem lesz hiány köszönhetően a K&H, a HUMDA, a TRP Hungary, a Samsung, és a PAZA Tech kiemelkedő támogatásának. Az összdíjazás értéke idén – a sorozat történetében először – meghaladja az 1 millió forintot.

A bajnokság tehát szeptember 30-án kezdődik Mugelloban, a futamokat pedig a PAZA Production YouTube csatornáján lehet majd ÉLŐben követni.